Werkwijze

Restauratie is het behoud van uw meubel!

Mijn werkzaamheden zijn gericht op het behoud van uw meubel, hierbij laat ik de originele constructie en materialen zoveel mogelijk intact. Ook aan de oude patina (verouderde afwerking en verbleking) probeer ik zo min mogelijk te komen.

Zoals al eerder vermeld, werk ik voornamelijk met handgereedschap, dit komt vaak ten goede aan het eind resultaat daar de meubelen ook vaak op ambachtelijke wijze vervaardigd zijn.

Ik maak gebruik van beenderlijm, oud hout passend bij het meubel en oude afwerkmethoden zoals was en politoer. De herstelde schades waaronder fineerinzetjes of breuken, worden zo bijgekleurd of geretoucheerd dat ze bijna niet meer opvallen.

Ook restaureer ik designmeubelen voor o.a. Wonderwood, ZitZo en Destijds Design, drie winkels die zich hebben gespecialiseerd in oude designmeubelen van bekende ontwerpers zoals Han Pieck, Charles en Ray Eames, Marcel Breuer, Arne Jacobsen en nog vele anderen. Deze meubelen vragen natuurlijk om een ander soort restauratie, hier gaat het vooral om het herstellen van afwerkingen en multiplex schades.

Verder kom ik ook andere dingen tegen zoals het repareren van hang- en sluitwerk, restaureer ik kinderspeelgoed en kunt u bij mij stoelen opnieuw laten matten of biezen. Ook het restaureren van autointerieurs is mogelijk zoals u op de afbeelding kunt zien.

Stofferen doe ik zelf niet maar vaak krijg ik stoelen of banken voordat ze naar de stoffeerder gaan. Ik weet dan ook goede adressen van stoffeerders en plekken waar u mooie stoffen kunt kopen.

Als na contact blijkt dat u een restauratie door mij wil laten uitvoeren, gaat dit altijd in goed overleg en naar de wens van de klant. Meestal wordt een offerte mondeling afgesproken maar dat kan natuurlijk ook altijd schriftelijk. Het transport gaat ook in overleg.