Werkwijze

Restauratie is het behoud van uw meubel!

Mijn werkzaamheden zijn gericht op het behoud van uw meubel. Hierbij laat ik de originele constructie en materialen zoveel mogelijk intact. Ook aan de oude patina (verouderde afwerking en verbleking) probeer ik zo min mogelijk te komen.

Zoals al eerder vermeld, werk ik voornamelijk met handgereedschap, dit komt vaak ten goede aan het eind resultaat daar de meubelen ook vaak op ambachtelijke wijze vervaardigd zijn.

Ik maak gebruik van beenderlijm, oud hout passend bij het meubel en oude afwerkmethoden zoals was en politoer. De herstelde schades waaronder fineerinzetjes of breuken, worden zo bijgekleurd of geretoucheerd dat ze bijna niet meer opvallen.

Stofferen en meer....

Verder kom ik ook andere dingen tegen zoals het repareren van hang- en sluitwerk, restaureer ik kinderspeelgoed en kunt u bij mij stoelen opnieuw laten matten of biezen. Ook heb ik wel eens het interieur van een oldtimer mogen restaureren.

Stofferen doe ik zelf niet maar vaak krijg ik stoelen of banken voordat ze naar de stoffeerder gaan. Ik weet dan ook goede adressen van stoffeerders en plekken waar u mooie stoffen kunt kopen.

Designmeubelen

Tegenwoordig zie ik het aanbod in de werkplaats van vintage meubelen toenemen. Denk daar bij aan meubelen uit Scandinavië van ontwerpers als Hans Wegner, Niels Møller, Arne Jacobsen. Daarnaast restaureer ik veel designmeubelen van o.a. Michael Thonet, Charles en Ray Eames, Pastoe en Webe.

Deze meubelen vragen natuurlijk om een ander soort restauratie, hier gaat het vooral om het herstellen van afwerkingen en multiplex schades.

Als na contact blijkt dat u een restauratie door mij wil laten uitvoeren, gaat dit altijd in goed overleg en naar de wens van de klant.

Meestal wordt een offerte mondeling afgesproken maar dat kan natuurlijk ook altijd schriftelijk. Het transport gaat ook in overleg.

Openingstijden

Open van:

 • maandag t/m vrijdag maar regelmatig op locatie, dus altijd handig om van te voren even te bellen.

 • Loop gerust binnen voor een vrijblijvend advies!

Contact

Voor contact bij voorkeur telefonisch

 • Adres:

  Werkplaats Splinter
  Baarsjesweg 205
  1057 HS Amsterdam

 • Tel:

  06-14950690

 • E-mail:

  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.